Морските плажове Албена“ в община Балчик и Ривиера“ в община

...
 Морските плажове Албена“ в община Балчик и Ривиера“ в община
Коментари Харесай

Плаж „Албена“ ще бъде даден на концесия

 Морските плажове „ Албена “ в община Балчик и „ Ривиера “ в община Варна ще бъдат дадени на концесия. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.
 

Целта е плажовете да се обезопасят и да се дават услуги от публичен интерес за периода на концесията. Процедурата се организира по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е избран според признатата от Министерски съвет Методика за установяване минималния размер на концесионното заплащане за морски плажове.

За плаж „ Албена “ тя възлиза на 1,6 млн. лева, а за „ Ривиера “ – на 319 256 лева.Двата плажа следва да бъдат обезпечени със наложителните действия по ЗУЧК - обезпечаване на водното избавяне, застраховане на прилежащата акватория, здравното и здравното обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж, и услуги от публичен интерес, прецизират от Министерски съвет.

Критериите за образуване на комплексната оценка са съобразни с Решение № 604 от 22 юли 2016 година на Министерския съвет за одобряване на минимални критерии за сложна оценка на офертите при осъществяване на конкурс за установяване на концесионер на морски плаж в отговор на публичните настройки и упования за уравновесен държавнически метод при установяване на предстоящото от страната минимално годишно концесионно заплащане, икономическа съотносимост с общодостъпни цени на услуги на предлагани плажни такъми – чадъри и шезлонги. 
По публикацията работиха: Ралица Пейчева, редактор Виктория Тошкова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР